ISO/IEC 22000:2018

ISO 22000:2018

ISO 22000:2018, Gıda zinciri boyunca gıda güvenliğini temin etmek için kuruluşun bütün  yönetim aktiviteleri arasında düzenli bir yönetim sistemi ve işbirliğinin kurulması, hayata geçirilmesi, bütün süreçlerin analiz edilip, gerektiğinde güncelleme ve sürekli iyileştirme  yapılmasının hedef alındığı uluslararası ISO 9001:2015 ve Codex Alimentarius Komisyonu (CAC) tarafından geliştirilen HACCP Uygulama aşamaları ve prensipleri baz alınarak hazırlanmış bir standarttır.

ISO 22000:2018, ayrıca gıda zincirinde yer alan kuruluşlarda yaşanan yönetim sistem standartı karmaşıklığını ortadan kaldırmak için yayımlanmış uluslar arası bir standarttır.

Kimler Uygulayabilir
  • Gıda üreticileri
  • Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri
  • Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri
  • Tohum ve yem üreticileri
  • Çiftçiler
  • Katkı malzemesi üreticileri
  • Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar
  • Perakende ve gıda hizmeti veren işletmeler ile kontratlı çalışan kuruluşlar
  • Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar
  • Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb)
  • Gıda zincirine dolaylı yoldan katılan kuruluşlar
  • Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar
  • Ekipman, temizlik malzemeleri ve diğer gıda ile temasta olan malzeme üreticileri

TÜRKAK Akreditasyon belgesini görmek için lütfen tıklayınız.

INSPECT Belgelendirme, uluslararası standartlara bağlı kalarak belgelendirme ve akreditasyon hizmetleri sunan lider bir sağlayıcıdır. Güvenilirlik, sürdürülebilirlik ve etiğe odaklanarak, müşterilerimize olağanüstü değer sunmayı amaçlıyoruz.

İletişim Bilgileri

Pzt - Cum: 09.00 - 18.00
+90 342 215 06 79
info@inspect.com.tr

Ofis Adresi

Pancarlı Mahallesi 58016 Nolu Sokak Kapı. No: 7 Şehitkamil / GAZİANTEP